PREPELITE LA TAVA

PREPELITE LA TAVA

Ingrediente:

• 6 prepelite,
• foi de vita,
• 6 felii de slanina,
• 1 pahar de vin alb sec sau supa de oase,
• 100 gr. unt,
• 1 lingura de coniac,
• sare, dupa gust.

Mod de preparare:

Pregatirea prepelitelor se face ca mai sus. Prepelitele se aseaza intr-o tava unsa cu unt si se introduc in cuptorul incins. Se frig cam 20-25 de minute.In timpul frigerii se stropesc cu sosul pe care l-au lasat. Cand sunt aproape gata se sting cu vin, cu o lingurita de coniac si cu un pahar de supa de oase.
Cand sunt gata prepelitele se scot din tava se dezvelesc de slanina, iar sosul se lasa sa cada pana raman cam 5-6 linguri (daca este prea mult sos, acesta nu are gust bun). Se servesc pe un platou, cu garnitura din pilaf de orez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

E-mail: ionionita_limatex@yahoo.com Telefon: 0723.27.69.03 - Ion Ionita
Hello. Add your message here.